dinsdag 26 juni 2012

Te gast bij restaurant Zeno - Brugge


Het was al even geleden dat Christine en ik de benen onder de tafel staken. Als we dan een mailtje krijgen van Resto.be die de Resto Days aankondigen waren we snel verkocht.
De Resto Days zijn een actie van sterrenrestaurants om voor een “schappelijke prijs” klanten een lunch of een diner aan te bieden. Bij het bezoeken van de website vonden we dichtbij, in Brugge, het restaurant Zeno. Daar hadden we nog nooit van gehoord en we zijn op de uitnodiging ingegaan om het restaurant te ontdekken.
We reserveerden tegen 12:30 en werden zeer vriendelijk ontvangen. Het was prachtig weer, 24°C bij een staalblauwe hemel, daarom werd ons voorgesteld om een tafeltje op het terras te nemen. We kwamen op een leuk ingericht terras en men wees ons een tafel achteraan. Leuke gezellige plaats waar we knus rustig konden tafelen. Enig minpunt was het geluid van de ventilator een eind verder. Waarschijnlijk van de keuken. Maar dat kon de pret niet drukken. Eerst een viertal “amuse gueulle’s” fijne lekkere kunstwerkjes met gelaagde combinaties. Allemaal werden ze opgesmukt met eetbare bloemetjes, prachtig en lekker. Radijs - Aardappel & witte wortel - Garnaal & bloemkool - Makreel & komkommer waren de namen die ze kregen.
Dan een drie gangen menu met -To Maatjes- als voorgerecht, een combinatie van verschillende soorten tomaten en maatjes. Dan volgde varkenswang met jonge prinsessenboontjes als hoofdgerecht en een dessert van cassis en chocolade, eenvoudig geslaagd. Er was de mogelijkheid om een kaas assortiment te nemen na het hoofd gerecht wat ik deed maar Christine niet. Een ristretto met pralines en gebakjes vulden de gaatjes.
Alles werd aangelengd met een Bourgogne aloxe Corton 2009 pinot Noir. Men kon ook aangepaste wijnen vragen maar ik hou niet zo van witte wijnen dus maakten we deze keuze. Ook wat S. Pellegrino spuitwater kon voor bevochtiging zorgen.
Alles samen hebben we fantastisch genoten. Voor een fractie van de prijs die we in het voorjaar bij Hertog Jan moesten betalen kregen we een beter eetfestijn geserveerd, chapeau en bedankt!