maandag 8 februari 2016

Sabadell of Deutsche Bank?



Vandaag hebben we een afspraak met Enrique Garrido, een medewerker van de Deutsche bank (DB) in Torre del Mar. We hebben een afspraak om de voorwaarden te kennen bij Deutsche Bank. Van bij de aankoop van de woning in Rincón de la Victoria had de advocaat die het koopproces voor ons begeleide een rekening geopend bij Bank Sabadell. Maar daar moeten we maandelijks commissie betalen om haast niets te doen. Enkel de SEPA betalingen gebeuren via deze rekening omdat dat moet in Spanje. Die commissie was er teveel aan voor mij dus gingen we op zoek naar een alternatief.

Blijkbaar was er bij Deutsche Bank een mogelijkheid een gratis rekening te krijgen mits enkele voorwaarden: er moest ten minste 600€ per maand gestort worden op de rekening en er moesten minstens 2 SEPA betalingen via de rekening gebeuren. Beiden zijn geen probleem voor ons dus hebben we meteen een rekening geopend. Binnen afzienbare tijd kunnen we de Sabadell rekening sluiten. Als alle SEPA (Direct Debit) rekeningen via Deutsche Bank verlopen.

Ze moeten het maar weten bij Sabadell. Toen we hen aanschreven met de vraag naar een gratis rekening kregen we een epistel toegestuurd met wat de bank allemaal doet voor deze commissie. Ik was haast verwonderd dat ze voor zo weinig geld zoveel voor ons deden ;-)

Geen opmerkingen: