vrijdag 15 januari 2016

Sevilla, een citytrip




Voor mijn verjaardag kreeg ik van NH-Hotels een aanbieding, 1 nacht reserveren en 1 nacht gratis. We hadden al enige tijd de wens geuit om Sevilla te bezoeken. Het ligt maar zo’n 200km verwijderd van Rincon de la Victoria dus dat is geen afstand, het is vlakbij!

We klikken dus op de link in de mail en vervolledigen de reservatie, toch zie ik op het einde dat er geen rekening werd gehouden met de aanbieding. Niet getreurd, we zouden dat wel regelen bij de receptie van het hotel.

Plaza De España
Op 15 januari vertrekken we met de camper richting Sevilla. Omdat het toch dichtbij is nemen we geen autoweg maar de kleine kronkelende wegen van de “Montes de Malaga”.  Het wordt klimmen en dalen met soms sterke hellingen, we moeten soms naar de eerste versnelling terug schakelen om de helling vlot te nemen. We hebben natuurlijk wel wat ballast mee, zo bvb een volle watertank: 120liter en nog zoveel andere zaken, de camper is zo groot en uitnodigend om van alles mee te nemen, je hebt toch de plaats.

Via Totalan, Olias, Colmenar kwamen we in Vilanueva de Cauche bij de A45 autoweg om dan verder via de A92 naar Sevilla te rijden. Ons hotel Hesperia van de groep Metropolitan nu blijkbaar bij de NH-Hotels groep opgenomen, lag aan de Avenida Eduardo de Dato. Vlakbij een metrostation en op 10 minuten wandelen naar het oude centrum van de stad. De camper kon gemakkelijk op de parking staan; dus hadden we alles vlakbij.

Bij de aanmelding stelden we de vraag over de gemiste promotie en de manager die in een vlakbij gelegen bureeltje zat kwam informeren wat het probleem was. We lieten de documenten zien, ze beloofde zich te informeren en ons iets te laten weten… later kregen we te horen dat de promotie niet geldig was voor onze reservering, we hadden de goedkoopste manier gekozen zonder mogelijkheid van annuleren en dan geldt de promotie niet. We werden dus voor de 2e maal gefopt door NH-Hotels, wanneer gaan we het eens leren. Op het hotel zelf was niets op aan te merken, proper, vriendelijke bediening, alles zoals het hoort. Ook het ontbijtbuffet was prima in orde met een grote verscheidenheid aan hartige, zoete en gezonde etenswaren om de dag te starten.

Op dag 1 wilden we Sevilla verkennen, dus zijn we te voet naar het centrum gelopen en daar dan overal een beetje rondgestruind; het weer was prachtig maar toch fris. Meteovista voorspelde zo’n 16°C overdag en dat zal wel vrij correct geweest zijn. Dat is aangenaam zeker als je in de zon loopt. Regelmatig vertraagde onze stap om te genieten van de weidse vergezichten, de ruime lanen en de prachtige statige gebouwen.

Standbeeld voor Colombus
Op de terugweg wilden we ergens een restaurantje doen maar dat viel even tegen. In de meeste restaurants ging de keuken pas open rond 20 uur of later. Ja, Sevilla is een stad waar men vooral ’s nachts leeft waarschijnlijk omdat de temperaturen overdag daartoe nopen. Uiteindelijk kwamen we terug bij het hotel aan. Het was 19:30. Blijkbaar was het tapas-restaurant van het hotel net open.  Dus zochten we niet verder. We schoven daar de beentjes onder tafel en bestelden enkele tapas en ook een ½ porción. In de meeste tapabars kan je kiezen tussen 3 groottes: een tapa; een ½ porción of een hele porción. Zo kan je zelf van alles samenstellen.

Onze ½ porción werd in het Spaans als iets met foie omschreven. In de Engelse versie van de spijskaart sprak men van millefeuille; dat is bladerdeeg. We hebben toch geluk hé als Vlaming, zo veel talen te kennen we hadden direct door dat hier de vertaling nergens op leek. Hebben we gesmuld van die Foie gras, die was delicieus. Zo lekker dat we de laatste avond in Sevilla dat nog eens gegeten hebben.

De tweede dag hebben we met een dagticket voor de metro de ganse metrolijn afgereisd en regelmatig uitgestapt om te zien wat daar te zien was. Een toffe manier om overal eens te komen. Spijtig dat er maar 1 metrolijn is dwars door de stad.

De derde dag hebben we ons opnieuw beperkt tot het centrum, we waren erg vermoeid van de wandelingen van dag 2 zodat we het wat rustiger aandeden. Toch genoten we nog volop van allerlei mooie plaatsjes en lanen van de hoofdstad van Andaloesië.

Na een verkwikkende nachtrust zijn we op onze duizendste gemakken weer naar Rincon de la Victoria gereden, verzadigd van het wandelen maar zo tevreden van deze wervelende tocht door een prachtige stad. We komen hier zeker nog eens terug, er is nog zoveel meer te ontdekken…